Když se v kuchyni rozvoní med, koření a pečení, je to jako vrátit se domů. Medový perník patřil k tradičním dobrotám nejen o Vánocích. Tento recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník a výsledek potěší každého milovníka klasické české chuti.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky

  • 2 vejce

  • 100 g cukru

  • 100 g tekutého medu

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 1 lžiče pernikového koření

  • 100 ml mléka

  • 50 ml oleje

Postup:

V mísě promíchejte vejce, cukr a med. Poté přidejte mléko, olej a promíchejte. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (např. srnčí hábet nebo dortová forma).

Pečte v troubě předehřáté na 170 °C cca 35 minut.

Tip:

Hotový perník můžete ozdobit polevou nebo marmeládou. Chutná výborně i druhý den.