Když se v kuchyni rozvoní med, koření a pečení, je to jako vrátit se domů. Medový perník patřil k tradičním dobrotám nejen o Vánocích. Tento recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník a výsledek potěší každého milovníka klasické české chuti.
Ingredience:
-
250 g hladké mouky
-
2 vejce
-
100 g cukru
-
100 g tekutého medu
-
1/2 prášku do pečiva
-
1 lžiče pernikového koření
-
100 ml mléka
-
50 ml oleje
Postup:
V mísě promíchejte vejce, cukr a med. Poté přidejte mléko, olej a promíchejte. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (např. srnčí hábet nebo dortová forma).
Pečte v troubě předehřáté na 170 °C cca 35 minut.
Tip:
Hotový perník můžete ozdobit polevou nebo marmeládou. Chutná výborně i druhý den.